2009. december 7., hétfő

Egészségünkre...


... :)

Spájzpatika -10 természetes tipp megfázás ellen:


Bedugult orr, köhögés és kínzó nátha. A pokolba a megfázással! Ha azonban letámadott bennünket ez a kéretlen nyavalya, roboráljuk magunkat a spájzból! Komplett patikánk van odahaza is, nem fontos egyből a gyógyszertárba menni.


Forró húsleves
Csodás találmány, nagyanyáink ősi tyúkleves-kúrája, ami valóságos energiabomba a legyengült szervezetnek. Vizsgálatok is igazolták, hogy egy tányér gőzölgő finomság hatékonyan csökkenti a köhögési inger mellett az orrdugulást és az orrnyálkahártya duzzanatát is. A vegetáriánus olvasók számára ugyanennek a kúrának a zöldséges erőleves formáját ajánlhatjuk.

Fokhagyma
Multifunkcionális természetes gyógyszer, hiszen egyszerre képes tisztítani az orrot, megszüntetni a torokfájást, miközben vírus- és baktériumölő tulajdonságokkal is bír.
Ha idegenkedünk a szagától vagy ízétől, kapszula formájában is beszerezhetjük. A fokhagyma jelentősége igen nagy a megelőzésben is. A fokhagyma kúraszerű fogyasztására már a kicsi gyermekeket is rászoktathatjuk, például fokhagymás pirítós, vagy együtt sütött fokhagymás lángos formájában.

Cékla
A céklából készült ital segít leküzdeni a fránya náthát és az influenzát, továbbá javítja a közérzetünket. Fogyasztás előtt higítsuk fel vízzel, vagy sárgarépa/ uborkalével. Készülhet belőle orosz leves, borscs, ami szintén jótékony hatású a náthára. A cékla nem csupán magas vitamintartalma miatt ajánlható, hanem számos olyan mellékvitamin és ásványi anyag is van benne, amit egyébként nehezen szerez meg a szervezetünk. A céklából készülhet főzelék is, amit édes íze és csodás színe miatt a gyerekek is megesznek.

Méz
A megfázás, köhögés és láz egyik leismertebb gyógymódja a méz fogyasztása. Megfázásra és különösen torokfájásra valamint köhögésre például legjobb a hársméz. Fontos tudni, hogy hő hatására gyorsan bomlanak értékes összetevői, így legjobb magában, melegítés nélkül fogyasztani. A méz és fokhagyma hatását kombinálhatjuk, ha kipréselünk egy fej fokhagymát, ezt beletesszük fél liter mézbe, amit jól összekeverünk. Minden nap együnk belőle egy kanállal! Nem egy gasztronómiai élmény, de rendkívül hatásos. A méhészeti termékek közül a propolisz természetes antibiotikum, tehát az antibiotikum kúra helyett néhány napig próbálkozhatunk ezzel is.

Savanyúkáposzta
Télen is nagyszerű vitaminbomba. Óriási C-vitamin tartalma antioxidáns, immunerősítő hatású, ami nélkülözhetetlen meghűlés esetén, hiszen a panaszokat mérsékli. Emellett rostokban és egyéb vitaminokban is gazdag. Magában, salátaként is fogyaszthatjuk, de levét is érdemes elkortyolgatni! A gyermekek imádják összecsípni és a szájukba lógatva enni, ne szóljunk rájuk ilyenkor, hiszen nagyszerű játék és az egészségüket is óvja.

Forralt bor
A népi gyógyászat kiválóan bevált módszere egy csésze finoman gőzölgő forralt bor elkortyolgatása. A bort a forralás előtt célszerű egy kevéssé felhigítani vízzel, majd kedvünk szerint fűszerezhetjük: fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel, mézzel. Ma már külön forraltbor fűszerkeverék is kapható.

Vöröshagyma
Gyulladáscsökkentő, hörgő nagytakarító és az arcüreg dugulásaival is elbánik- természetes antibiotikumként ismert. Főleg, ha bátrak vagyunk, és nyersen fogyasztjuk, vagy készítünk belőle hagymateát! Hogy intenzív ízét csökkentsük, keverjük el narancslével. Már az is elegendő, ha félbevágunk egyet, és beszippantjuk jellegzetes illatát. De készíthetünk belőle hagymalevet inhaláláshoz: apróra vágott hagymát forraljunk fel 2-3 percig, és gőzét lélegezzük be. A sült hagyma is zamatos, édeskés ízű, bátran készíthetjük feltétként is. A hagymateát édesíthetjük mézzel.

Torma
Kutatások igazolták, hogy ez a természetes antibiotikum olyan anyagokat tartalmaz, amelyek segítenek nátha és más megfázásos betegségek esetén. Ráadásul. kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. Fokozza a nyákelválasztást és kiváló köptető. A légutak felszabadítója, kitisztítja a hörgőket, csökkenti a gyulladást, és segíti a légzést. A tormából készült mártásból elég egy kanálnyi az orrjáratok kitakarításához.
A tormát is kombinálhatjuk a mézzel: ehhez reszeljük le, és keverjük össze azonos mennyiségű mézzel. Naponta 3-szor 1 kiskanálnyi mennyiséget fogyasszunk belőle!

Gyömbér
A hűvösebb idő beköszöntével, a megfázásos tünetek enyhítésének egyik ősi gyógymódjaként használják. Kiváló melegítő hatású, immunerősítő, csökkenti a köhögést és torokfájást, bizonyos vírusfajták ellen is képes felvenni a harcot. Fogyaszthatjuk teaként (ehhez forrázzunk le egy gyömbérdarabkát 5 perce), egy kevés mézzel ízesítve.

Erős paprika
Segít kitisztítani az eldugult orrot, gyulladáscsökkentő hatású. Népi gyógymódként ismert, a pálinkában áztatott erős paprika, amit fél decis adagokban lehet kiporciózni a beteg szervezetnek. Az antialkoholisták egy liternyi tejbe tegyenek egy csipet erős paprikát, és ezt iszogassák, de megteszi az is, ha egy tányér jó csípős - például mexikói - levest készítenek maguknak. A gyermekek általában nem szeretik az erős ízeket.

Kép és szöveg: INTERNET

3 megjegyzés:

nagikata írta...

Ezt mentettem el magamnak. Talán hasznos lehet másnak is.

Diófalevél

Május a gyógynövények nagy részének gyűjtő ideje. Az új hajtások zsengék, tele vannak energiával, gyógyító erővel, ezért szedésük ez idő tájt ajánlott. Sok olyan fa, bokor, virág él a környezetünkben melyekről nem közismert a gyógyhatás.
Gyógyító növények:
Ezek közé tartozik többek közt a diófalevél.
A diófalevélből készült gyógyteát külsőleg és belsőleg is alkalmazhatjuk. Külsőleg erős összehúzó és fertőtlenítő hatása miatt, alkalmas pattanásos, aknés bőr, és más makacs bőrbetegségek kezelésére. Használhatjuk lemosószerként, vagy borogatásnak.
A diófalevél-tea cserzőanyagokban nagyon gazdag, kiváló szer a gyomor- és a bélhurut, illetve a hasmenés ellen. A diótea fertőtleníti a gyomrot és a beleket, összehúzza a gyulladásban lévő nyálkahártyát, megszünteti a szivárgó vérzéseket, elöli a kórokozó baktériumokat.
Csak az ép, egészséges leveleket szedjük, a "szárról" lefosztva, akkor, amikor a diók már fele nagyságukat elérték. Szellős helyen, szétterítve szárítsuk.
A dió termése is rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik, de erről majd ősszel külön

Állítólag körömgombára is jó

kozveszelytelen írta...

A forralt bor az tuti jó megfázásra, tanúsíthatom :) Ha te is nagy bor rajongó vagy, látogass el ide, nagyon hasznos kis oldal http://minu.me/-vinopedia

Unknown írta...

A nevem Veronika, szeretnék köszönetet mondani Dr. Ellennek, aki elvarázsolt egy varázslatot, ami segített a családomnak megnyerni egy bírósági pert, amiben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték volna a fiamat, akit gyilkossággal vádolnak. A családom és én nagyon hálásak vagyunk. Ha hasonló kihívásod van, e-mailben is felveheted vele a kapcsolatot: ellenspellcaster@gmail.com vagy WhatsApp: +2349074881619. Varázsolhat lottó nyerésre, volt szeretőjének visszaszerzésére, promóciós varázslat, szerencsevarázslat, COVID 19 koronavírus, HIV/AIDS gyógymód, rák, gyermekvállalási varázslat stb.